Nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihto etsii peruutuksen vuoksi 18–30-vuotiasta nuorta lähtemään toukokuussa vuodeksi (5/2014–5/2015) EVS-vapaaehtoiseksi Itävaltaan. Paikka täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä, joten hae pian!

Vapaaehtoinen työskentelee vammaisia nuoria aikuisia tukevassa järjestössä nimeltä KoMit GmbH, joka sijaitsee Wienissä. Hän avustaa järjestön asiakkaita arjen askareissa kokkaamisesta kaupassakäyntiin, elää arkea heidän kanssaan. Tarkoituksena on myös, että vapaaehtoinen jakaa heidän kanssaan kulttuuritaustaansa. Paikka on avoinna Maailmanvaihdon kautta. Tartu tilaisuuteen!

Vapaaehtoinen tapaa jaksonsa aikana myös muita nuoria vapaaehtoistyöntekijöitä ulkomailta ja Itävallasta ja hänen tukenaan on koko vuoden ajan Itävallan ICYE-toimisto. Toimisto mm. järjestää osallistujalle majoituksen ja auttaa tätä löytämään mahdollisuuksia kieliopintoihin. Tässä mainio tilaisuus tutustua lähietäisyydeltä elämään Itävallan pääkaupungissa ja saada uusia ystäviä ympäri maailmaa.

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu (European Voluntary Service, EVS) on 18–30-vuotiaille tarkoitettu vapaaehtoistyövaihto, joka on osa Euroopan unionin nuorisotoimintaohjelmaa. EU vastaa avoinna olevan EVS-jakson rahoituksesta siten, että osallistujan maksettavaksi tulee vain kymmenen prosenttia matkakuluista. EVS-jaksot on tarkoitettu ensisijaisesti nuorille, joilla on toisia nuoria heikommat mahdollisuudet saada kansainvälistä kokemusta esimerkiksi työttömyyden takia.

– Lue lisää vapaaehtoistyöpaikasta ja vapaaehtoisen tehtävistä EVS-tietokannasta:
http://europa.eu/youth/organisation/3727_en

– Hakuohjeen löydät Maailmanvaihdon kotisivuilta:
http://maailmanvaihto.fi/ajankohtaista/evs-vapaaehtoiseksi

– Maailmanvaihdon kotisivuilta voit lukea lisää myös EVS-vapaaehtoistyöstä yleisesti:
http://maailmanvaihto.fi/vapaaehtoistyohon-ulkomaille/EVS-vapaaehtoiseksi-eurooppaan