” WWF:n Earth Hour kokoaa vuosittain lähes kaksi miljardia ihmistä ympäri maailmaa sammuttamaan valonsa tunniksi ilmaston hyväksi. Earth Hour on suurin kansainvälinen ilmastotapahtuma – se on valomerkki ilmaston puolesta.

Earth Houriin osallistuu yksityishenkilöjä, kuntia, yrityksiä, kouluja, päiväkoteja ja muita yhteisöjä, tule sinäkin mukaan!
Viime vuonna yli 5200 kaupunkia 135:stä maasta ilmasivat huolensa ilmastonmuutoksesta symbolisen Earth Hourin avulla. Tapahtuma on merkki siitä, miten ihmiset joka puolella maapalloa toimivat yhteisen asian puolesta.

Mitä muuta voin tehdä valojen sammuttamisen lisäksi?

Tänä vuonna Earth Hour tarjoaa erityissisältöä juuri suomalaiselle osallistujalle: WWF Suomi on ensimmäistä kertaa Suomessa selvittänyt suomalaisen hiilijalanjälkeen eniten vaikuttavat konkreettiset ilmastoteot Tunnista teko-kampanjassa.

WWF:n selvittämillä yhdeksällä liikkumiseen, asumiseen ja ruokaan liittyvillä ilmastoteolla voit jopa puolittaa oman hiilijalanjälkesi. Kukaan ei kuitenkaan välttämättä pysty jokaiseen yhdeksään tekoon, mutta kaikki pystyvät niistä ainakin yhteen. Jo sillä on suuri merkitys ilmastolle. Jos jokainen kuluttaja vaikkapa vähentäisi oman ruokajätteensä määrää, olisi vähennys sitä luokkaa, että Lahden kokoisen kaupungin eli 100 000 suomalaisen hiilijalanjälki olisi nolla.

WWF:n Tunnista teko –kampanjassa ilmastotekoihin innostavat yhdeksän suomalaista populaarikulttuurin vaikuttajaa. Tekoihin ovat sitoutuneet artistit Maija Vilkkumaa, Sipe Santapukki, Anssi Kela ja Jonne von Hertzen. Mukana ovat myös tv- ja radiopersoonat Olga K. YLE Puheesta, Matti ja Ile YLEX:stä ja Pikku Kakkosen Katti Matikainen eli Silja Sillanpää sekä elokuvaohjaaja John Webster että kokki Markus Maulavirta.

WWF:n Tunnista teko –kampanjan ilmastoteot ovat osa Tiedekeskus Heurekan 18.2.2012 aukeavaa ilmastonmuutoksesta kertovaa Klima X-näyttelyä. Näyttely kestää vuoden 2012 loppuun.

Mikä on sinun ilmastotekosi!”

Lähde;
http://wwf.fi/earthhour/tule-mukaan/