icye marraskuu
Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Haluaisitko nähdä maailmaa, tutustua uusiin ihmisiin, olla avuksi ja oppia uutta? Hae International Cultural Youth Exchange (ICYE) -vapaaehtoistyöohjelmaan!
ICYE-vapaaehtoiset työskentelevät ulkomailla etenkin lasten ja nuorten parissa kasvatus- ja sosiaalialan työpaikoissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa, katulasten tukikeskuksissa ja orpokodeissa. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös mm. ihmisoikeusjärjestöissä sekä terveydenhoito- ja ympäristöalalla. Jaksot kestävät 6 tai 12 kuukautta ja ne alkavat kohdemaasta riippuen elo- tai syyskuussa.
Kohdemaat ovat Argentiina, Bolivia, Brasilia, Costa Rica, Ecuador, Ghana, Honduras, Kolumbia, Indonesia, Intia, Japani, Kenia, Meksiko, Nepal, Nigeria, Peru, Taiwan, Tansania, Togo, Uganda, Uusi-Seelanti ja Vietnam. Vapaaehtoistyöntekijät pääsevät tutustumaan lähietäisyydeltä niin kohdemaahan kuin sen ihmisiin. He majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikkansa yhteydessä. Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille.
Ohjelmaan haetaan nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon kautta. Maailmanvaihto ry – ICYE Finland lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja tarjota oppimismahdollisuuksia nuorille aikuisille. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.
Osallistujat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Ensimmäinen hakukierros päättyy 1.11.2014.
Lisätietoja:
– Ohjelmatiedot, hinnat ja hakuohjeet: www.maailmanvaihto.fi/ajankohtaista/ICYE-haku
– Blogeja ICYE-vapaaehtoistyöstä ulkomailla: www.maailmanvaihto.fi/blogit