Haku kansainväliseen International Cultural Youth Exchange (ICYE) -vapaaehtoistyöohjelmaan on käynnissä lauantaihin 1.2.2014 saakka.

Kohdemaat ovat Argentiina, Brasilia, Etelä-Afrikka, Ghana, Indonesia, Japani (vain 6 kk), Kenia (vain 6 kk), Marokko, Meksiko, Nigeria, Peru, Taiwan ja Vietnam, ja jaksot alkavat maasta riippuen elo- tai syyskuussa. ICYE-vapaaehtoistyöntekijänä pääset tutustumaan lähietäisyydeltä kohdemaahasi ja sen ihmisiin.

Osallistujat työskentelevät ulkomailla etenkin lasten ja nuorten parissa kasvatus- ja sosiaalialan työpaikoissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa, katulasten tukikeskuksissa ja orpokodeissa. Vapaaehtoistyötä on tarjolla myös mm. terveydenhoito- ja ympäristöalalla. Vapaaehtoiset majoittuvat isäntäperheessä tai vapaaehtoistyöpaikkansa yhteydessä.

Vapaaehtoistyöntekijät valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Osallistujilta edellytetään motivoituneisuutta kansainväliseen vapaaehtoistyöhön sekä käytännön englannin kielen taitoa. Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikäraja joustaa monissa kohdemaissa. Hakijoille järjestetään valintapäivä Helsingissä lauantaina 8.2.2014.

Ohjelmaan haetaan nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon kautta. Maailmanvaihto on yli 50-vuotias järjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja tarjota oppimismahdollisuuksia nuorille aikuisille. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Lisätietoja:
– Ohjelmatiedot, hinnat ja hakuohjeet: www.maailmanvaihto.fi/ajankohtaista/ensi-syksyna-ICYE-vapaaehtoistyohon
– Blogeja ICYE-vapaaehtoistyöstä ulkomailla: www.maailmanvaihto.fi/blogit