Hae vapaaehtoiseksi Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan tai Oseaniaan ICYE-ohjelman (International Cultural Youth Exchange) kautta!

Vapaaehtoiset työskentelevät lasten ja nuorten parissa koulutus- ja sosiaalialan työpaikoissa, kuten katulasten tukikeskuksissa, kouluissa, päiväkodeissa ja orpokodeissa. Vapaaehtoistehtäviä on tarjolla myös mm. luonnonpuistoissa, ihmisoikeusjärjestöissä ja terveydenhoitoalan työpaikoissa. Jaksot kestävät puoli vuotta tai vuoden.

Ohjelma on suunnattu 18–30-vuotiaille, joskin yläikärajassa on joustoa useissa kohdemaissa. Osallistujat valitaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. ICYE-vapaaehtoisena pääset tutustumaan lähietäisyydeltä kohdemaahan ja sen ihmisiin. Vapaaehtoistyöntekijöiden kokemuksia ulkomailta voi lukea heidän blogeistaan: www.maailmanvaihto.fi/blogit

Tammi–helmikuun lähtöihin voi hakea Boliviaan, Ecuadoriin, Ghanaan, Intiaan, Japaniin, Meksikoon, Keniaan, Kolumbiaan ja Vietnamiin. Jäljellä olevat paikat täytetään hakujärjestyksessä, ja haku päättyy 30.9.2013: www.maailmanvaihto.fi/ajankohtaista/alkuvuodenlahdot

Myös ensi vuoden elo–syyskuussa alkavat vapaaehtoistyöjaksot ovat nyt haussa! Alkuvuoden kohdemaiden ohella voi hakea Costa Ricaan, Etelä-Afrikkaan, Etelä-Koreaan, Hondurasiin, Indonesiaan, Nepaliin, Nigeriaan, Peruun, Taiwaniin, Togoon, Ugandaan ja Uuteen-Seelantiin. Ensimmäinen haku päättyy 1.11.2013.

ICYE-ohjelmaan haetaan nuorisovaihtojärjestö Maailmanvaihdon kautta. Maailmanvaihto lähettää nuoria aikuisia vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja vastaanottaa ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toiminnan tarkoituksena on edistää kulttuurien välistä ymmärrystä ja tarjota oppimismahdollisuuksia nuorille aikuisille. Järjestö on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Ohjelmatiedot, hinnat ja hakuohjeet: www.maailmanvaihto.fi