peruspohja_etsintäkuulutus

 

Nuorisotoimella on käynnissä kampanja: ”Älä ole Urpo!” – Lisää savuttomia nuoria.
Kampanjan tavoitteena on saada välitettyä huoli nuorten tupakoinnista vanhemmille, tehostaa savuttoman kulttuurin rakentamista nuorisotiloilla, tarjota faktaa tupakoinnista ja sen vaaroista sekä tukea lopettamiseen ja saada tupakoivien nuorten määrä laskemaan.

Nuorisotilatoimintaa järjestetään Pattijoen nuorisotila Hengarissa, Nuorisokeskus Paradisessa, Honganpalon nuorisotilalla ja Vihannin Olotilalla. Nuorisokahvila Cuppi palvelee Raahen keskustassa. Nuoria tavoitetaan toiminnalla n. 12 400 kertaa/vuosi. Huhtikuun aikana kaikilla tiloilla oli nuorille kysely tupakoinnista/nuuskauksesta.

Kyselyyn vastasi yhteensä 164 nuorta, joista 68 oli tyttöjä ja 96 oli poikia. Kaikista kyselyyn vastanneista 12 – 17 – vuotiaista nuorista 43 % tupakoi tai käyttää nuuskaa. Näistä 34 % on tyttöjä ja 66 % poikia. 65 % nuorista vastasi, että vanhemmat tietävät tupakoinnista tai nuuskauksesta. 70 % on harkinnut lopettamista.

Aikuisen vastuulla on pyrkiä edistämään nuorten savuttomuutta kaikessa toiminnassa. Kampanjan aikana nuorisotoimi tiedottaa nuoria ja vanhempia raahelaisesta nuorisotyöstä, sen sisällöstä ja tavoitteista sekä ohjaajista, jotka työtä tekevät.