Etsivää nettityötä tehdään IRC-Galleriassa ja Messengerissä, joissa iltaohjaajat päivystävät iltaisin, maanantaista keskiviikkoon. Vapaaehtoiset löytäjät päivystävät IRC-Gallerian chatissa tiistaisin ja keskiviikkoisin. Joskus juttelu internetin välityksellä voi olla helpompi tapa käydä läpi vaikeita asioita, ja varsinkin silloin olemme nuorten tukena. Etsivän nettityön ohjaajien ja löytäjien kanssa nuori voi keskustella luottamuksellisesti asioista, joita haluaisi käydä läpi jonkun aikuisen kanssa. Tilanteet voivat olla mitä vain, nuorelle ongelmallisia elämäntilanteita.

Etsivässä nettityössä nuorelle ja nuoren asialle on aikaa, ja tarvittaessa ohjaajien kanssa voi keskustella useita kertoja, jopa kuukausia, kun taas joskus asiat voivat selvitä jo muutamalla juttelukerralla. Ohjaajat pohtivat nuoren tilannetta nuoren kanssa, ja pyrkivät nuoren kanssa miettimään mitä tilanteessa voisi olla hyvä tehdä, tai kelle voisi olla hyvä kertoa asiasta. Palvelu on suunnattu 15-25-vuotiaille nuorille ympäri Suomea ja keskustelua voi käydä nimimerkillä, kertomatta omaa nimeä.

Jos nuori vierailee Etsivän nettityön profiilissa IRC-Galleriassa, hänelle lähetetään kaveripyyntö. Nuori saa itse päättää haluaako hyväksyä kaveripyynnön. Jos nuori hyväksyy pyynnön, ohjaajat laittavat nuorelle yksityisenä viestin, jossa kertovat keitä olemme, ja mitä teemme, ja nuori saa päättää haluaako olla meihin yhteydessä.

Meidät saat kiinni IRC-Gallerista profiilista EtsiväNettityö, sekä yhteisöstä Etsivä Nettityö. IRC-Galleriassa pidetään myös yksityisiä chatteja yleensä tiistaisin ja keskiviikkoisin, ja chattiin pääsee suoraan etusivulta, sekä EtsivänNettityön blogissa olevasta linkistä.

Lisäksi meidät saa kiinni Messengeristä osoitteella etsiva.nettityo(a)nuortenpalvelu.fi sekä Facebookista, sivulta Etsivä Nettityö.

Lisää tietoa meistä on osoitteessa www.etsivanettityo.fi