maailmaan mahtuu 13

Euroopan nuorisoviikkoa vietetään kuudetta kertaa 26.5.-2.6.2013 eri puolilla Eurooppaa. Ympäri Suomea järjestetään myös erilaisia Maailmaan mahtuu -tapahtumia, joissa ylitetään kulttuurirajoja ja rikotaan ennakkoluuloja.

Viikolla juhlitaan myös EU:n nuoriso-ohjelmien 25. vuosipäivää. Sen kunniaksi Brysselissä järjestetään 31.5. tapahtuma, jossa käydään nuorisopoliittinen keskustelu ja palkitaan nuorisotoimintaohjelman parhaita hankkeita. Suomesta ehdolla on Suomen Luonnonsuojeluliiton hanke Youth and Forests, johon osallistui nuoria Suomesta, Ruotsista ja Virosta sekä Venäjän rajaseuduilta. Lisäksi paikalla on koulutuksesta, kulttuurista, monikielisyydestä ja nuorisoasioista vastaava Euroopan komission jäsen Androulla Vassiliou.

Nuorisoviikolla halutaan muistuttaa, että kansainvälistyminen on ollut kaikkien oikeus jo 25 vuotta eurooppalaisten nuoriso-ohjelmien kautta.  Esimerkiksi Youth in Action -ohjelmaan osallistuminen on kehittänyt muun muassa osallistujien sosiaalisia ja monikulttuurisia taitoja sekä selkiyttänyt ammatinvalinta- ja koulutussuunnitelmia.
Viikon toisena painopisteenä on nuorten aktiivinen kansalaisuus. Nuorisoviikolla muistutetaan myös vuoden 2014 Euroopan parlamentin jäsenten vaaleista.

Lisää Euroopan nuorisoviikosta täältä.

youthweek.eu
EU Youth Policy