Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22.9. Vuonna 2012 teemaviikon suojelijana on artisti Paleface alias Karri Miettinen. Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja pysyviä toimenpiteitä kestävämmän liikkumisen puolesta. Tämän vuoden iskulauseena on Kulje oikeaan suuntaan. Yksi pääviesti on Mieti miten kuljet.

Jo yhdentoista vuoden ajan Liikkujan viikolla on kannustettu  ihmisiä kiinnittämään huomiota omiin, arkisiin liikkumisvalintoihin ja niiden vaikutuksiin ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Tänä vuonna Liikkujan viikko tekee tiivistä yhteistyötä Valtakunnallisen Pyöräilyviikon kanssa. Lisäksi Liikkujan viikolla ovat jo vakiintuneet teemapäivät: Kimppakyytipäivä on 19. syyskuuta, Etätyöpäivä on 21. syyskuuta ja Auton vapaapäivä 22. syyskuuta. Liikkujan viikon viettoon osallistuvat kunnat ja kaupungit, jotka tarjoavat toimintaa seuduilla asukkaille ja organisaatioille.

Liikkujan viikon videotiiseri on  jo nyt Youtubessa http://www.youtube.com/watch?v=KRVARlwGxsQ ja Liikkujan viikon verkkosivustolla. Liikkujan viikon kampanjavideo julkistetaan 18. syyskuuta. Siinä kuullaan sekä Palefacen näkemyksiä liikkumisesta että hänen musiikkiaan.

Lähde; Liikkujanviikko