Kansainvälisyys

Maailma on täynnä mahdollisuuksia!

Ulkomaille voi lähteä esimerkiksi opiskelemaan, vapaaehtoistyöhön, töihin, työharjoitteluun tai au-pairiksi. Kun suunnittelet ulkomaille lähtöä, ota hyvissä ajoin selvää kansainvälisyyteen liittyvistä asioista ja mahdollisista, erilaisista ohjelmista sekä kohdemaasta.

Euroopan nuorisoportaali:
https://europa.eu/youth/EU_fi
Nuorisoportaali on monikielinen väylä Euroopan maita koskevan tiedon löytämiseen. Tärkeitä teemoja ovat mm. vapaaehtoistyö ja nuorten mahdollisuudet vaikuttaa eurooppalaiseen päätöksentekoon.

Lisätietoja ulkomaille lähdöstä

Allianssin nuorisovaihtonuorisovaihto.fi
Allianssin nuorisovaihto tarjoaa mielenkiintoisia vaihtoehtoja, kun haluat lähteä ulkomaille töihin, aupairiksi tai kielikurssille. Ohjelmasta riippuen maailmalla voi viipyä parista viikosta noin vuoteen. Pääset tutustumaan kohdemaahan pintaa syvemmältä. Saat ainutlaatuisen tilaisuuden oppia uutta, kokea unohtumattomia elämyksiä ja solmia uusia ystävyyssuhteita.

CIMO: www.cimo.fi
CIMO on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio ja sen perustehtävänä on edistää suomalaisen yhteiskunnan kansainvälistymistä koulutuksen, työelämän ja kulttuurin alueilla sekä nuorison keskuudessa. CIMO toteuttaa vaihto-, harjoittelu- ja apurahaohjelmia ja vastaa Euroopan unionin koulutus- ja nuoriso-ohjelmien kansallisesta toimeenpanosta sekä Kulttuuri- ja Kansalaisten Eurooppa -ohjelmien tiedottamisesta.
Ohjelmat löydät osoitteesta: http://www.cimo.fi/ohjelmat

Maailmalle: www.maailmalle.net
Maailmalle.net on Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskuksen CIMOn tuottama ja ylläpitämä verkkopalvelu, joka on tarkoitettu ulkomailla opiskelusta, harjoittelusta ja muunlaisen kansainvälisen kokemuksen hankkimisesta kiinnostuneille nuorille ja nuorille aikuisille.

Euraupair: www.euraupair.fi »
Lähde vaihto-oppilaaksi, tutustut parhaiten maan kulttuuriin ja tapoihin asumalla isäntäperheessä sekä käymällä paikallista koulua.

Eurodesk: www.eurodesk.eu
Eurodesk tarjoaa tietoa Euroopan toimintaperiaatteista ja mahdollisuuksista, nuorille ja heidän kanssaan työskenteleville. Sivusto on englanninkielinen. 

Maailmanvaihto: maailmanvaihto.fi 
Maailmanvaihto lähettää suomalaisia nuoria vapaaehtoistyöhön Aasiaan, Afrikkaan, Eurooppaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Oseaniaan sekä vastaanottaa ulkomaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Toiminnan tarkoituksena on kulttuurien välisen ymmärryksen edistäminen ja oppimismahdollisuuksien tarjoaminen nuorille aikuisille.

Ploteus: http://ec.europa.eu/ploteus/home_fi.htm
PLOTEUS auttaa opiskelijoita, työnhakijoita, työläisiä opettajia ja vanhempia löytämään tietoa opiskelusta Euroopassa ja Euroopan Unionin alueella. Verkkosivuilta löydät linkkejä mm. korkeakoulujen sivuille.