Instastooriin paukahtaa kuva ohjaajista, jotka pitävät Virkkiksen Nuokkarichattia ihan kohta auki.

Virkkis on Raahen Nuorisotoimen virtuaalinuorisotila, jossa on Nuokkarin yleinen chatti ja Vihannin chatti sekä vaihtuva teemachatti. Säännöistä ensimmäinen kuuluu, että suunnattu nuorille, ei tarkkaa ikärajaa. Virkkis syntyi poikkeusoloissa, kun perinteiset nuorisotilat menivät kiinni. Tilausta virtuaalinuorisotilatoiminnalle tuntuu olevan ja jatkoa näyttää saavan myös normaalioloissa.

Kenelle se on tarkoitettu ja mitä siellä puhutaan?

Matalankynnyksen nuokkari virtuaalimaailmassa Discord -alustalla, jossa nuoriso-ohjaajat on mukana juttelemassa. Kaikki nuoret voi liittyä Nuorisotoimen palvelimelle ja tulla Virkkiksen chattiin sen ollessa auki. Nuoriso-ohjaajat toimivat Virkkiksellä omalla nimellään ja kasvoillaan. Nuorilta sitä ei kuitenkaan vaadita. Tällä halutaan korostaa sitä, että Virkkikselle olisi mutkatonta tulla mukaan matalalla kynnyksellä.

On myös täysin ok tulla chattiin ensin vaan mukaan ja lueskelemaan muiden keskusteluja.

Chatissa jutellaan ihan tavallisista asioista. Ensin moikkaillaan ja kysellään kuulumisia. Ohjaajat usein tarkistavat, että onhan etäkoulu jo loppunut, ettei Nuokkarin chatti häiritse opiskeluja. Nuoret kertovatkin yleensä päivän kulusta ja tehtävistä, mitä etäkoulu on juuri siihen päivään tuonut. Tarkoituksena ei ole pitää ajankohtaiskanavaa koronatilanteesta, mutta usein myös päivän polttavimmat uutisoinnit vallitsevasta tilanteesta näkyy keskusteluissa.

Voit myös tykätä ja reagoida.

Osallistua voi monella tapaa. Olla aktiivinen keskustelunavaaja tai seurata taka-alalta, mistä puhutaan. Ohjaajat virittelevät keskustelunjuurta kysymällä nuorilta jotain. Voit vastailla, kun kysytään ja myös tykätä toisen viestistä tai reagoida emojilla.

Kanavaa myös moderoidaan. Ihan kaikki ei ole sallittua.

Kuten muussakin toiminnassa, myös virtuaalinuokkarilla on omat säännöt. Chatissa ei loukata, haukuta tai kiusata. keskustelu pidetään asiallisena. Myös tätä varten ohjaajat on paikalla ja välillä viestejä lähtee poistoon tai vaikkapa porttikielto kanavalle on mahdollinen. Pelkkä kirjoitettu kieli ei aina kerro, mitä kirjoittaja haluaa sanoa. Toinen voi tulkita sanat ikävinä, kun toinen ihan neutraalina viestinä. Varsinkaan, kun keskustelijat ei välttämättä yhtään tunne toisiaan entuudestaan.

Mielipiteistä voi keskustella. Kiistellä ei kannata.

Virkkikselle on tervetulleita kaikki nuoret. Nuorisotilojen kävijät, tapahtumissa tai retkillä käyvät nuoret ja kaikki ihan uudet tuttavuudet sekä te, jotka ette vielä meidän toiminnan piirissä ole olleet. Ehkä tämä virtuaalinuokkari on se sun juttu.