Koulut alkavat jälleen ensi maanantaina. Liikenneturva kampanjoi koulujen alkaessa muistuttaen: “jokainen tie on koulutie- noudata nopeusrajoitusta”.  Taajamien turvallisuuden tae ovat vastuulliset autoilijat, jotka tekevät liikkumisympäristöstä turvallisemman sääntöjä ja nopeusrajoituksia noudattaen.

Taajamissa alhaisemmat nopeudet sekä ennaltaehkäisevät että vähentävät mahdollisten onnettomuuksien seurauksia. Jalankulkijan mahdollisuus jäädä henkiin heikkenee selvästi, kun auto törmää jalankulkijaan yli 40 km/t nopeudessa. Liian suuret taajamanopeudet johtavat myös muihin rikkomuksiin. Mitä suurempi nopeus, sitä vähemmän aikaa kuljettajalla on havainnoida liikennetilannetta ja reagoida sen mahdollisiin muutoksiin, kuten liikennevaloihin. Punaista päin ajaminen onkin yhä varsin yleistä. Liikenneturvan liikennekäyttäytymisen seurannoissa keväällä 2012 havaittiin yhden tai useamman auton ajavan päin punaista joka neljäs kerta liikennevalojen vaihtuessa.

Koulujen alku saa monet eri tahot liikkeelle keskustelemaan ja kampanjoimaan lasten liikenneturvallisuuden puolesta. Liikenneturva tukee ja kannustaa järjestöjä, yrityksiä ja yhteisöjä vapaaehtoiseen liikenneturvallisuustyöhön. Liikenneturvasta voi kysyä materiaaleja, toimintamalleja ja liikenteen faktoja oman valistustyön tueksi. Liikenneturva antaa vinkkejä myös koulutielle lapsiaan ensimmäistä kertaa opastaville vanhemmille.

Lähde;
Liikenneturva