SOUND-ETKOT
-kulttuuritapahtuma nuorille-

la 28.10.2017 klo: 18 – 22
Nuorisokeskus Paradisessa
os. Ratakatu 3, 92100 Raahe

Musiikkia, bändejä, toimintaa, kioski. Pääesiintyjänä Ike. 
Päihteetön ja pääsymaksuton.

Järj. Pyhäjoen, Raahen ja Siikajoen nuoriso -ja vapaa-aikatoimet
 

 

Pääesiintyjän esittely:
Ike

28-vuotias Ike sainattiin Rähinä Recordsille vuonna 2016 hänen menestyttyään Elastisen joukkueessa Voice of Finland -laulukilpailussa. Ike on siitä saakka tehnyt omaa musiikkia ja julkaissut kaksi singleä, Kaikki sanat ja Dirty. Syyskuussa julkaistaan Iken kolmas single Jonkun Ex, jossa on mukana fiittaamassa Elastinen. Yhteistyö Elastisen kanssa alkoi jo Voice of Finlandin aikana, kun Elastinen ja Illi tuottivat Ikelle finaalikappaleen ”Vaiheillaan”, joka nousi radioiden soittolistoille.

Ike on näiden vuosien aikana löytänyt itsensä ja oman tyylilajinsa. Hänen musiikkinsa on sekoitus modernia RnB’ta ja poppia. Elämässä on tapahtunut paljon ja kokemukset ovat kasvattaneet häntä sekä ihmisenä että artistina. Sielukas laulaja purkaa tuntojaan lauluihin ja haluaa, että kuulijat kokevat hänen kappaleidensa olevan totta myös omassa elämässään.

”Musiikkini perustana ovat omat tunteeni ja musiikki toimii kanavana purkaa kokemuksia ja ajatuksiani. En ajattele itseäni valmiina tai tietyn genren edustajana. Stoorin täytyy tulla sydämestä. Enkä mä pelkää olla herkkä. Elämä on matka, jossa opitaan ja koetaan. Siitä kaikesta haluan laulaa,” Ike tiivistää.

Ike on laulanut nuoresta saakka ja ottanut vaikutteita mm. Usherista, Boys II Menistä sekä Ne-Yosta. ”Lukiossa uskalsin laulaa ekaa kertaa muiden edessä. Lauloin Elton Johnin Can You Feel The Love Tonight:in silmät kiinni täysin uppoutuneena kappaleeseen. Kun avasin silmäni, musiikinopettaja seisoi edessäni suu auki ja vaati, ettei laulamiseni saa jäädä tähän”, Ike muistelee. Ike pelasi ammatikseen jalkapalloa vielä Voice of Finlandissa esiintyessäänkin, mutta ohjelman jälkeen oli tehtävä päätös mihin suuntaan lähteä, ja jalkapallo jäi kuvioista lähes kokonaan pois.

“Pelasin puoliammatikseni ykkösdivarissa ja yritin jongleerata asioita yhtä aikaa. Olin duunissa, tein musaa, kävin pelaamassa ja valmensin vielä junnuja. Jos olisin antanut tosi paljon joka päivä, olisin voinut ehkä pelata Veikkausliigassa pari kautta”, musiikkiuraansa keskittyvä Ike kertoo.

The Voice of Finlandin jälkeen Ike on keskittynyt musiikkiin treenaten laulua, keikkailen, ja tehden omia biisejä. Omien kappaleiden lisäksi Ike on fiitannut mm. Uniikin ”Naiseni Mun” -kappaleella, Prinssi Jusufin ”Prinssille Morsian” -kappaleella sekä Adi L Haslan ”Uhka vai Mahdollisuus”-kappaleella. Ennen soolouraansa Ike keikkaili ahkerasti Jontte Valosaaren kanssa ja esiintyi myös HOK-Elannon palkitun #joulurauhaa-mainosvideon keulakuvana, jossa hän lauloi Eppujen Murheellisten laulujen maa -kappaleen. Muiden auttaminen ja ennakkoluulojen vähentäminen on aina ollut Ikelle tärkeää, minkä vuoksi hän on aiemmin ollut mukana työskentelemässä myös mielenterveys- ja päihdepalvelujen kehittämishankkeessa. Uusin sinkku “Jonkun EX” feat. Elastinen julkaistaan 14.9.2017. 

www.rahina.com

Muuta infoa:
Etkoilta katselmukseen ja jopa jatkoille

Sounds-Etkot toimivat lähtölaukauksena vuoden 2018 Nuori Kulttuuri SOUNDS -toiminnalle. Nuori Kulttuuri -toimintaa innostaa, kannustaa, tukee ja rohkaisee lasten ja nuorten harrastamista kulttuurin eri aloilla. Vuosittain vaihtuvat teemat ovat musiikki, tanssi ja teatteri. Toimintaa järjestetään ympäri Suomen. Alkukeväällä järjestetään alueelliset katselmukset ja loppukeväällä järjestetään valtakunnallinen tapahtuma, johon valitaan esiintyvät ryhmät aluekatselmuksista. Raahen seudun Nuori Kulttuuri -aluekatselmuksen järjestää Pyhäjoen, Raahen ja Siikajoen nuoriso -ja vapaa-aikatoimet. Sounds-Etkoilla saat lisätietoja tulevasta aluekatselmuksesta ja ilmoittautumisesta.