LIIKUNTAPASSI

Mikä liikuntapassi on?

 • 13-20-vuotiaille nuorille
 • Motivoi liikkumaan
 • Etuja liikuntapaikoista
 • Voit voittaa palkintoja
 • Kaikkien liikuntalajien merkinnät hyväksytään
 • Jaetaan kaikille yläkoululaisille
 • Toisen asteen opiskelija: Hae passi nuorisotoimesta
 • Kaikki toiminta tapahtuu omalla vastuulla. Liikuntapassin käyttäjää ei ole vakuutettu Raahen kaupungin, seurojen tai yritysten puolesta. Käyttäjä huolehtii itse oman vakuutuksen.

OHJEET

Kerää liikuntapassiin vähintään kymmenen eri merkintää liikunnasta ja palauta passi yläkoululle, nuoriso-, vapaa-aika- tai liikuntapalveluihin elokuun 2020 aikana. Palauttaneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja.

YHTEYSTIEDOT

Raahen liikuntatoimi: Anu Mäkinen, anu.makinen(at)raahe.fi
Raahen nuorisotoimi: Mari Ryönänkoski, mari.ryonankoski(at)raahe.fi
Raahen liikkuva koulu: Laura Rahikkala, laura.rahikkala(at)raahe.fi

Pyhäjoki: Tiina Peltola, tiina.peltola(at)pyhajoki.fi

Siikajoki: Elina Matkaselkä, elina.matkaselka(at)siikajoki.fi

Liikuntapassi Äxön

 

Reposted from @pyhajoen_vapaa_aikatoimi (@get_regrann) – Liikuntapassi Äxön houkutteli mukavasti nuoria ympäri seutukuntaa. Uudet liikuntapassit ovat taas jaossa ja niistä lisätietoa löydät https://www.nastanetti.fi/liikuntapassi/
#PRSseutu #liikuntapassi #liikuppasinäki
@raahennuorisotoimi @nuortentaloruori – #regrann

Julkaissut Raahen nuorisotoimi Maanantaina 16. syyskuuta 2019

Liikuntapassi Äxön-tapahtuma keräsi kahdeksan joukkuetta kuplafutiksen pariin. Lisäksi paikalla oli kannustusjoukkoja ja aikusia. Kiitos osallistuneille!
Tapahtumassa jaettiin myös palkintoja liikuntapassin palauttaneille. Pääpalkinto, JOPO, siirrettiin arvottavaksi tälle kaudelle (2019-2020), koska edellisellä kukaan ei saanut 10 merkintää täyteen.

Nyt merkintöjä keräämään! 🙂

RAAHE, SIIKAJOKI, PYHÄJOKI

Seurojen ja yritysten tarjoukset:

 • Olentila jooga – viikoittainen torstain tunti klo 18.00. Nuorille osallistuminen 5€/krt.
 • Raahentienoon Golf ry – Tarjoavat mahdollisuuden kokeilla lajia rangella ilmaiseksi.
 • Saloisten Salama
 • PolefitClub – Ensimmäinen kerta veloituksetta
 • Raahen naisvoimistelijat 
 • Raahen Shoto Budo – 2 tutustumiskäyntiä ilmaiseksi. Alkeiskurssi alkaa 14.10.
 • Raahe-opisto – Liikuntapassilla saa käydä kerran kokeilemassa kaikkia tunteja ilmaiseksi.
 • Raahen Kuntoklubi, Raahen Nyrkkeilijät
 • Tmi Kaija Mäkisalo – Kuntosalin kertamaksu nuorille liikuntapassilaisille 3€/normaalisti 5€ klo 12- 20.
 • Raahela – Avoinna arkisin klo 8-16, neljä ilmaista kertaa passilla.
 • Femifit  naistensali -Tytöt 7€/kerta liikuntapassilla.
 • Kuntokeidas Vesipekka – Merkintä passiin käynnistä. Passi EI oikeuta ilmaiseen käyntiin. Huomioi myös kuntosalin ikäraja on 14-vuotta!
 • FC Raahe
 • Raahen Judo- Lokakuussa ilmaiset käynnit.
 • Vihannin Judo
 • Aikidoseura Hokutokai ry
 • Kuntokeskus Sisu – Tarjoamme liikuntapassilaisille: 1 ilmainen omatoiminen tutustumiskerta Maston kuntokeskukseen asiakaspalvelun aukioloaikana ma-to klo 14-18 ja pe klo 12-16. Jäsenyyden avaus ilman avausmaksua(norm.29€) liikuntapassin voimassaoloaikana. Liikuntapassilaisille suunnattu ohjattu EasyCross-harjoitus erikseen sovittuna ajankohtana(ryhmä max.24 hlö:ä)
 • Raahen purjehdusseuran melonta- ja soutujaosto
 • Pulju skeittihalli – Ensimmäinen käyntikerta veloituksetta.
 • Ruukin Formula Karting Kerho ry – Kesällä keskiviikko iltaisin kerhoilta, jolloin nuoret saavat käydä kokeilemassa Karting ajoa.
 • Team Nordic Trail Raahe1-2 kertaa ilmainen kokeilu ja -50% etu jäsenhinnasta 12-18-vuotiaille. Lisäksi kaikille avoimia ja ilmaisia yhteislenkkejä. Lisätietoja yhteislenkeistä Raahen polkujuoksu-Facebook sivulta.
 • Pyhäjoen jokikiekko – Tarjoaa kaksi ilmaista kokeilukertaa jäähallilla joko Missiaksen (naiset) tai PJK II (miehet) harrastejoukkueiden kokoonpanossa. Missiaksen treeneihin voi osallistua sunnuntaisin klo 19:30-20 ja PJK II:n treeneihin sunnuntaisin klo 18:00-19:15.
 • Pyhäjoen monitoimitalon kuntosali – Kaksi ensimmäistä kuukautta liikuntapassilla ilmaiseksi.
 • Pyhäjoen muu ryhmäliikunta – Ilmainen kokeilukerta. Monitoimitalo: tiistaisin kunnon kohotus klo 19:15 ja kehonhuolto klo 20:15. Yppärin koulu: tiistaisin jumppa 17:55.
 • Pyhäjoen nuorten kuntosali – Nuorten  ilmainen kuntosaliohjaus tiistaisin klo 16:00-17:00. Merkintä mahdollista saada vain niiltä kerroilta, kun ohjaaja on paikalla eli joka kuun 1. tiistai.
 • Hyvinvointikeskus Asema, Kalajoki Ilmainen kokeilukerta kaikkiin jumppiin ja treeneihin. Hyvinvointikeskus Asema facebookissa
 • Kaikista Raahen ja Siikajoen nuorisotoimien sekä Pyhäjoen vapaa-aikatoimen liikuntatapahtumista ja -reissuista sekä liikuntakokeiluista saa merkinnän.
 • Funky Hall SODAP ry –  Merkintä käynnistä
 • Pyydä merkintä liikuntapassiin harrastusseurasi ohjaajalta/vetäjältä/valmentajalta, kaikki eri liikuntalajit hyväksytään passiin!

Liikuntaseura tai -yritys, haluatko olla mukana?

LIIKUNTAPASSI 13-20 -vuotiaille

Seutukunnallisella yhteistyöllä nuorille liikunnan iloa

Pyhäjoen, Siikajoen ja Raahen liikunta- ja nuorisoalojen eri toimijat sekä Raahen liikkuva koulu ovat yhteistyössä kehittäneet nuorten liikuntapassin, joka tarjoaa matalakynnyksisiä liikuntapalveluita ja -kokeiluja 13-20 –vuotiaille nuorille Pyhäjoen, Raahen ja Siikajoen alueella. Meillä on yhteinen huoli nuorten liikkumattomuudesta ja sen aiheuttamista seurauksista. Haluathan sinäkin olla mukana lasten ja nuorten liikkumattomuudesta aiheutuvan liikuntapommin purkamisessa?

Eli lähdethän sinäkin / sinun seura, yhdistys tai yritys mukaan heti liikuntapassin toiselle toimintakaudelle elokuusta-elokuuhun 2019-2020? Esim jollakin seuraavalla tavalla:

* Sinulla on jo jokin ilmainen / hyvin edullinen tapahtuma / avoimet ovet käytössäsi, niin lähtemällä mukaan liikuntapassiin, saat tietosi nastanettiin ja nuoret löytävät sinut paremmin ja saavat leiman passiinsa käymällä tapahtumassasi

* Tarjoat mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi treeneihin esim 1-2 kertaa

* Tarjoat alennusta osallistumismaksusta

* Tai järjestät yhden (tai useamman) ilmaisen harjoituskerran / tapahtuman varta vasten kaikille liikuntapassilaisille, jossa nuoret pääsevät tutustumaan lajiisi

* Vain mielikuvitus rajana siihen, miten voit mukaan lähteä. Yksikin pieni juttu voi innostaa jonkun nuoren liikkumaan.

Ei ole tarkoitus, että tästä tulee lisätyötä toimijoille, vaan että te saisitte uusia harrastajia ja nuoret saisivat mahdollisuuden löytää itselleen kivoja tapoja liikkua. Toivottavasti saamme mahdollisimman monen liikuntapuolen toimijan lähtemään mukaan ja tukemaan sitä ajatusta, että jokaisella nuorella olisi joku harrastus. Mitä enemmän toimijoita saamme mukaan, sitä laajemman tarjonnan saamme nuorille.

Kun nyt innostuit lähtemään mukaan, niin toimi seuraavasti:

* Laita sähköpostia Anulle, Hennalle, Lauralle, Riikalle ja / tai Elinalle (yhteystiedot lopuksi) otsikolla “Mukana liikuntapassissa”

* Kerro seuraavat tiedot:

* Seuran, yrityksen, yhdistyksen nimi

* yhteyshenkilön yhteystiedot

* laji

* miten liikuntapassilainen pääsee mukaan eli mitä tarjoat nuorille

* mahdollinen linkki teidän kotisivuille, faceen, instaan, joista nuori sitten jatkossa saa lisätietoa teistä

Kiitos kun lähdet mukaan =)

Lopuksi vielä tarkempaa tietoa liikuntapassista:

Tämän pilottikokeilun jälkeen liikuntapassista on tarkoitus tehdä joka vuotinen nuoria liikkumaan innostava passi, jonka avulla seutukunnan nuoret löytävät helposti yhdestä paikasta mukavia liikuntaharrastusmahdollisuuksia. Jatkossa toimintakausi tulee olemaan elokuusta elokuuhun.

Liikuntapassit, joiden ulkoasun ovat suunnitelleet Lybeckerin opiskelijat, jaetaan koulujen kautta kaikille seudun yläkoulun oppilaille. Toisen asteen opiskelijoilla on mahdollisuus noutaa passi ennakkoon sovituista paikoista, kuten nuorisotoimelta. Nuori saa merkinnän passiin osallistuttuaan jonkun toimijan järjestämään aktiviteettiin. Passissa on yhteensä 15 merkintäpaikkaa ja näiden täytyttyä nuori palauttaa passin, jolloin hän osallistuu erilaisten palkintojen arvontaan. Palkintojen on tarkoitus toimia houkutteena passin käytölle, mutta myös ylläpitää liikuntaharrastusta.

Liikuntapassin toivotaan paitsi herättävän kiinnostus kokeilla erilaisia liikuntamuotoja, mutta myös kannustavan osallistumaan erilaisiin tapahtumiin, kuten nuorisotoimien järjestämiin liikuntatempauksiin.

Seutukunnan eri seuroja, järjestöjä, yrityksiä ja muita liikunta-alan toimijoita on saatu toistaiseksi mukaan noin 30. Se on hieno alku, mutta toivoisimme vielä vähintään toisen mokoman mukaan jo tälle pilottijaksolle. Ja jatkossa vuosi vuodelta yhä enemmän toimijoita mukaan. Mukaan voit ilmoittautua milloin vain, mutta mitä nopeammin, sen parempi. Lähtemällä mukaan liikuntapassiin, nuoret löytävät sinut helpommin, koska kaikki liikuntapassiin mukaan lähtevät seurat ja yritykset kootaan nastanettiin ja sieltä nuoret käyvät etsimässä heitä kiinnostavia liikuntatapahtumia ja lajikokeiluja ja harrastuksia. Lisäksi liikuntapassi-toiminnasta infotaan oppilaita koulujen liikuntapassi-ilmoitustauluilla. Yhteistyö kunkin toimijan kanssa räätälöidään jokaiselle sopivaksi.

Meihin voit olla yhteydessä saadaksesi asiasta lisätietoa ja ilmoittautuessasi mukaan:

Raahen liikuntatoimi: Anu Mäkinen, anu.makinen(at)raahe.fi

Raahen nuorisotoimi: Henna Leskinen, henna.leskinen(at)raahe.fi

Raahen liikkuva koulu: Laura Rahikkala, laura.rahikkala(at)raahe.fi

Pyhäjoki: Riikka Kylmäoja, riikka.kylmaoja(at)pyhajoki.fi, 0403596104

Siikajoki: Elina Matkaselkä, elina.matkaselka(at)siikajoki.fi