Mukavaa Maailman kirjan päivää!
Lukeminen on hyvä harrastus ja etenkin tässä erikoisessa ajassa, jota elämme, se on todellakin portti muihin maailmoihin.

Nuoriso-ohjaajat kertovat teille, mitä lukevat tai mitä äänikirjoa kuuntelevat just nyt. Ota kirjavinkit talteen!

 

Nuoriso-ohjaaja Kaisu

Olen lukenut paljon omasta lapsuudestani lähtien. Lukemisesta voin aina kiittää mielikuvitukseni rikkautta. Olen kirjojen suhteen kaikki ruokainen, mutta ehkä tällä hetkellä pidän eniten dekkareista, joissa tarina tempaa niin mukaansa, ettei malttaisi lukemista lopettaa.  silloin kun omat lapset olivat vielä pieniä luin myös heille tosi paljon ja käytin myös apuna äänikirjoja.  Tartu kirjaan ja anna mielikuvituksesi lentää!

-Kaisu-

 

 

 

 

Nuoriso-ohjaaja Marjo

Silloin kun olin pieni, melkein asuin kirjastossa, joka oli vain kiven heiton päässä kotoa. Kirjastotäti Tuula piti huolen, etteivät lapsoset päässeet aikuisten puolelle lainaamaan kirjoja, mutta olipa se huikea hetki kun pääsi ensimmäistä kertaa lainaamaan James Herriotin Kaikenkarvaiset ystäväni ihan luvan kanssa mystiseltä aikuisten osastolta! Sen jälkeen on kirjoja tullut ahmittua laidasta laitaan ja nykyisin tykkään lukea ja kuunnella kirjoja alkuperäiskielellä, jos se on englanti.

Juuri nyt on luvun alla Diana Gabaldonin historiallis-romanttis-yliluonnollinen-mikälie A Breath of Snow and Ashes. Yle näyttää tälläkin hetkellä outlander sarjaa televisiossa.
Äänikirjana kuuntelussa on Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta, kepeä kirjasarjan aloitus, jossa sisarista ensimmäisen tarina käydään läpi. Englannin kielisenä kirjana kuuntelussa on  Bernard Cornwellin Sherpe’s Honour, joka kertoo jalkaväen sotilaasta 1800-luvun Euroopan sodissa.

-Marjo-

Nuoriso-ohjaaja Henna

Viime vuosina lukeminen on keskittynyt lähinnä lastenkirjoihin.
Tämän kevään suosikki kirjaksi on noussut niin lapsille kuin aikuisille Mestarietsivä Peppunen. Kirja on japanilaista lastenkirjallisuutta, jossa etsivä Peppunen ratkaisee rikosmysteerejä ja saa rikolliset tunnustamaan tekonsa jättimäisellä pierulla. Pieruhuumori jaksaa naurattaa ja mielenkiinto pysyy mukavasti yllä kirjan haastaessa lukijaa ratkaisemaan tehtäviä.

Silloin kun on aikaa lukea minuun uppoaa Anna-Leena Härkösen kirjat, joista ykkössuosikki on Ei Kiitos.

-Henna-

 

 

 

 

Nuoriso-ohjaaja Anna-Maija

Iltasatuja kapinallisille tytöille.
Tämän kirjan ensimmäinen sekä toinen osa on täynnä tarinoita ihanoikeista tytöistä ja naisista. Tarinat innostaa unelmoimaan rohkeammin, tähtäämään korkeammalle ja taistelemaan kovemmin.

Lenkkipoluilla äänikirjavalintana on tällä hetkellä Sofi Oksasen Koirapuisto.

-Anna-Maija-

 

 

 

Nuoriso-ohjaaja Mari

Rakkaustarinat purevat aina ja Jojo Moyesin kirjat pitää ahmaista heti kerralla yhdeltä istumalta. Myös dekkarit maistuvat vapaa-ajalla erityisen hyvin.

Lukemisen suhteen ei ole  sen kummempia rajoja. Ainoa tärkeä asia on se että kirjan täytyy heti alussa tempaista mukaansa, muuten jää lukematta. Meillä kotona luetaan aina iltasatu ja onneksi tyttö tykkää kaikenlaisista kirjoista. Meillä on tapana aina kahden viikon välein hakea kirjastosta läjä kirjoja lukuun. Lukeminen rentouttaa ja antaa ajattelemisen aiheita.

-Mari-

 

 

Kerho-ohjaaja Milka

Kyseessä on siis selviytymisopas kissoilta ihmisille. Kirja sisältää paljon kuvia kissoista ja hassunhauskoja ohjeita kissoilta mm. työ- ja seuraelämään.

-Milka-

 

 

 

 

 

 

Nuoriso-ohjaaja Hanna

Kirja kertoo Pikku Prinssistä, joka on kotoisin B612 – täydeltä. Prinssi matkustaa kuudella tähdellä, ennen kun hän saapuu maahan. Kirja kertookin Prinssin kohtaamisista tähdillä. Hän kohtaa muun muassa Liikemiehen, joka laskee tähtiä. Maassa Pikku Prinssi kohtaa esimerkki ketun ja itse kirjan kertojan.
Pikku Prinssi kertoo vertauksien avulla ihmisten onnen tavoittelusta. Selkeästi nämä vertaukset puhuttavat ihmisiä, koska näitä käytetään usein esimerkiksi häissä.
Äkkiseltään kuulostaa, että puhun lastenkirjasta, mutta mielestäni kirjan vertaukset ja tarina on sellainen, että jokaisen pitäisi lukea Pikku Prinssi.

” Elämäni on yksitoikkoista. Metsästän kanoja, ja ihmiset metsästävät minua.
Kaikki kanat ovat samanlaisia, kaikki ihmiset samoin. Ikävystyn vähitellen.
Mutta jos sinä kesyttäisit minut, tulisi elämäni aurinkoiseksi.
Oppisin tuntemaan askelten äänen, joka olisi erilainen kuin kaikki muut.
Muut askeleet saavat minut ryömimään maan sisään.
Sinun askeleesi kutsuisivat minua kuopastani. ” – Kettu.