Kiinnostaako vapaaehtoistyö ulkomailla? Haluaisitko tutustua Venäjään? Maailmanvaihto ry etsii 18-30-vuotiasta vapaaehtoistyöntekijää Venäjälle vuoden mittaiseen EVS-jaksoon.

Vapaaehtoistyöjakso alkaa syyskuussa ja kestää vuoden (myös lyhyempi aika neuvoteltavissa, vähimmäiskesto 6kk). Vapaaehtoinen työskentelee Parus Nadezhdy- järjestössä, jonka tavoitteena on parantaa vammaisten lasten asemaa Samaran alueella. Työtehtävät keskittyvät vuoro-vaikutukseen vammaisten lasten kanssa. Vapaaehtoinen voi esimerkiksi ohjata heille erilaisia toimintoja, kuten maalausta, lukemista ja urheilua.

Jakso soveltuu joustavalle, oma-aloitteiselle ja avarakatseiselle henkilölle. Etusijalla ovat hakijat, joilla on vähäiset mahdollisuuden saada kansainvälistä kokemusta. Etsimme vapaaehtoista, joka kiinnostunut työskentelystä vammaisten lasten parissa ja motivoitunut toimimaan myös nuorten kanssa.

EVS eli European Voluntary Service on 18-30-vuotiaille tarkoitettu vapaaehtoistyövaihto, joka on osa Euroopan unionin nuorisotoimintaohjelmaa (Youth in Action). EU huolehtii osallistujan puolesta kustannuksista (matkat 90%, ylläpito, järjestelyt, ohjelmaan kuuluvat koulutukset, paikallisen kielen opintoja, taskuraha). EVS on suunnattu ensisijaisesti sellaisille nuorille, joilla on muita heikommat mahdollisuuden osallistua kansainvälisiin ohjelmiin. Korkeakouluopiskelijoita voidaan hyväksyä ohjelmaan vain poikkeustapauksissa.

Maailmanvaihto ry- ICYE Finland on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton nuorisovaihtojärjestö, joka lähettää nuoria vapaaehtoistyöhön ulkomaille ja ottaa vastaan ulkomaalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä Suomeen. Kiinnostuitko? Lue lisää osoitteesta www.maailmanvaihto.fi – ajankohtaista ja lähetä vapaamuotoinen englanninkielinen motivaatiokirje Maailmanvaihtoon viimeistään 30.4. mennessä.