Kaupungin tarjoamat 170 kesätyöpaikkaa tulevat ensi vuonna hakuun jo tammikuun Tsäänssi-koulutusmessuilla ja hakuaika päättyy helmikuun lopulla.Ensi vuonna kesätyöhakemus täytetään sähköisesti Kuntarekry.fi -internetsivuston kautta. Hakuohjeet ja linkki Kuntarekry-palveluun tulevat sekä kaupungin että seutukunnan TE-toimiston verkkosivuille. Työpaikkaa hakeva nuori luo itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla hän kirjautuu palveluun.

Pyhäjoki, Siikajoki ja Vihanti eivät vielä toistaiseksi lähde mukaan sähköiseen hakuun. Myös Raahen seurakunnan kesätöitä haetaan entiseen tapaan täyttämällä seurakunnan paperinen hakulomake.

Nuoria kesätöihin palkkaavat yritykset ovat viime vuosina saaneet kaupungilta yritystukea, joka ensi kesästä lähtien korvataan 250 euron arvoisella kesätyösetelillä. Nuoret osallistuvat myös kesätyöseteliarvontaan sähköisellä lomakkeella. Kesätyöseteleitä on jaossa 100 kappaletta ja ne arvotaan kuten kesätyöpaikatkin. Viime kesänä yritystukea maksettiin 92 nuoren työllistämisestä.

Sekä kesätyöpaikkojen että kesätyösetelien arvonnassa ensisijalla ovat ne nuoret, jotka eivät ole aiemmin kaupungin kesätyötä saaneet. Ensi kesänä työllistymisvuorossa ovat 1994–1996 syntyneet raahelaiset nuoret. Nuoren tulee hakuvaiheessa päättää, hakeeko hän ensisijaisesti kaupungin parin viikon pituista kesätyöjaksoa vai kesätyöseteliä.

Lähteenä
Kesäpestit aiemmin hakuun- RS