“Pistetään paremmaksi – lisää lihaa!” -kampanja ottaa kantaa monimuotoisuuden puolesta.

Rasisminvastaisella viikolla 19.-25.3. ympäri maailman otetaan kantaa yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden puolesta sekä vastustetaan rasismia ja etnistä syrjintää. Viikko on hyvä hetki nostaa rasisminvastaista asennetta, pistää maailmaa paremmaksi ja osallistua joukolla rasisminvastaiseen liikkeeseen. Viikko muistuttaa, että ihmisoikeudet kuuluvat joka ikiselle, jokaisena päivänä. Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain maaliskuussa viikolla 12. Viikko kulminoituu YK:n rasisminvastaiseen päivään 21.3.

Työpaikoilla, liikennevälineissä, kaupoissa ja kadulla voi törmätä rasistiseen käytökseen, jota ei pidä suvaita. Rasismista voivat viestiä esimerkiksi sanomiset, haukkumiset, ilmeet, eleet, viattomilta kuulostavat vitsit tai ryhmästä poissulkeminen.Arkipäivän rasismilta ei saa sulkea silmiään ja korviaan. – On hienoa, kun ihmiset syrjintää kohdatessaan, ottavat saman tien kantaa tilanteeseen. Turvallisuus täytyy pitää mielessä, mutta rasistiseen käytökseen pitää puuttua tai muuten kohde jää yksin ja kokee, että muutkin hyväksyvät tilanteen, sanoo Punaisen Ristin puheenjohtaja Erkki Liikanen.

– Arvostan ihmisiä, jotka jaksavat julkisesti ja omassa lähiympäristössään kyseenalaistaa ennakkoluuloihin pohjautuvia näkemyksiä. Totuuden torveksi ei varmaan kukaan halua ryhtyä, mutta kyseenalaistaminen, haastaminen ja avoin pohtiminen ovat keinoja, joilla asioiden yksinkertaistamisesta päästään eteenpäin, sanoo Punaisen Ristin pakolais- ja maahanmuuttotyön päällikkö Leena-Kaisa Åberg.

– Äänestä naamallasi! SPR:n Facebook-kampanjan sivu

Lähteet;
http://www.luovuennakkoluuloistasi.fi/
http://alli.fi/sitenews/view/-/nid/1723/ngid/40