Pahisti

Mitä lapset ja nuoret tarkoittavat rasismilla? Miten esimerkiksi nuorten välinen läpänheitto eroaa rasistisesta huutelusta? Rasisti on pahisti – nettivideokilpailussa etsitään lasten ja nuorten näkemyksiä rasistisesta kiusaamisesta ja siihen puuttumisesta.

Videoita voidaan tehdä yksin tai ryhmässä, esimerkiksi osana ohjattua toimintaa. Kampanjakoordinaattorit Essi Lindberg ja Nina Suorsa kutsuvat tekijöiksi kaveriporukoita, leirikouluja, harrastusryhmiä ja koululuokkia. Opettajia, leiriohjaajia ja valmentajia kannustetaan kokoamaan nuorista ryhmiä videoiden tekoon. Edellytyksenä on, että videot ovat 6—25-vuotiaiden lasten ja nuorten suunnittelemia ja toteuttamia. Palkintoina on muun muassa kolme ammattilaistason videokameraa. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään Helsingissä 19.11.2013

Videoiden tekoon halutaan kannustaa matalalla kynnyksellä ja kilpailuun voi osallistua myös esim. kännykkäkameroilla kuvatuilla videoilla. Videoiden tekotapa ja tyyli ovat vapaat. Itse näyteltyjen videoiden ohella videot voidaan tehdä käyttämällä esimerkiksi animaatiota tai nukketeatteria. Tarina on tärkein!

Kilpailun järjestävät Yhteiset Lapsemme ry ja Etnisten suhteiden neuvottelukunta Etno. Videokilpailulla halutaan tuoda esiin lasten ja nuorten kokemaa rasistista kiusaamista ja herättää keskustelua siitä, miten eri tavoin rasismi voi näyttäytyä lapsille ja nuorille ja toisaalta aikuisille. Rasismin eri muotojen tunnistamisen ohella kilpailun kautta tuodaan esiin toimivia tapoja keskustella nuorten kanssa rasismista. Kilpailulla halutaan muistuttaa, että päävastuu rasismiin puuttumisessa lasten ja nuorten arjessa on aina aikuisilla.

Kilpailun lisätiedot ja säännöt: www.olerohkeajareilu.fi/skaba

Lisää myös täällä.

Lähde; Sisäasianministeriö