Tervehdys täältä tietokoneen ruudun takaa!

Koneella istuminen on tullut aika tutuksi eteenkin viime viikon aikana. Nuokkarien ovet ovat suljettu ainakin tuonne pääsiäiseen asti ja siitä onkin saanut ilmoitella ja tehdä korjauksia moneen paikkaa, niin nettisivuille kuin sosiaaliseen mediaan.  Tapahtumia ja retkiä on jouduttu perumaan ja suunnitelmia päivittämään. Toki paljon muutakin ulospäin näkymätöntä pääsee tekemään koneella. Samalla yritetään keksiä jotain uutta. Mitä seuraavaksi? Netti? Some? Miten hyödyntää tätä diginativiien haltuun ottamaa maailmaa? Siinäpä vasta kysymys.

Uusiin juttuihin on siis päässyt tutustumaan ja yksi niistä on tietysti Discord. Apua! No vanha irkkaaja tietysti luuli, että eihän tässä mitään, helppo homma. Vaan on nuo ajat ja ohjelmistot hieman muuttuneet.  Refleksitkin ovat hidastuneet tuolta 2000-luvun alusta verrattuna tähän päivään. Onko siitä oikeasti jo näin pitkä aika? Yksi asia kuitenkin on muuttumaton myös uusissa kanavissa: Aina pärjää, kunhan muistaa normaalit käytöstavat, terveen järjen ja netiketin. Virkkiksellä tässä siis opetellaan olemaan, joten kiitos ja anteeksi jo etukäteen!

Ainiin, välillä se uuden opettelu saattaa näyttää tältä.


Pari vinkkiä sulle ja mulle koneella kökkimiseen.

Tauottaminen on pop! Irtaannu läppäristä, tabletista, puhelimesta tai pöytäkoneelta ainakin kerran tunnissa, nouse ylös ja ole aktiivinen ainakin yhden minuutin ajan. Hypi, tanssi, punnerra, jumppaa, kävele ja heiluttele käsiä. Myös lounaan jälkeen on hyvä liikuskella, ettei väsy ala painaa päälle.

Muista hörpätä vettä. Pienikin nestehukka saattaa aiheuttaa päänsärkyä ja vaikuttaa suorituskykyyn.

Pehmeä sohva on aina houkutteleva paikka ja tuntuu varmasti mukavalta nostaa jalat ylös rahin päälle. Ihanaa! Muista kuitenkin tukea selkä myös pehmeällä istuessa. Välillä on kuitenkin hyvä tehdä hommia oikean pöydän ääressä tai seisten. Kasaa pöydän päälle riittävän leveä alusta, johon mahtuu läppäri sekä kyynärvarret.