worldcupBrazilSavuton World Cup 2014

Mikäli olet seurannut jalkapallon maailmanmestaruuskisoja televisiosta ja jalkapallo kiinnostaa, olet saattanut huomata jotain erikoista. Savukkeita ei näy, eikä stadionilla tuprutella, sillä tupakointi on kielletty. Järjestäjät ovat ilmoittaneet, että 2014 FIFI World Cup on 100% savuton! Tupakka-kielto koskee kaikkia World Cupin otteluita. Kielto koskee sekä sisätiloja että ulkoalueita jokaisen stadionin ympärillä. Tupakan myyminen, tupakoimine, tupakka mainokset ja tupakan mainostaminen on kielletty.

Miksi?
Urheilu tukee terveellistä elämäntapaa ja savukkeilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Tämän lisäksi stadioneilla on paljon lapsia ja tällä tavalla heitä suojellaan altistumiselta passiiviselle tupakoimiselle.

Onko World Cup 2014 ensimmäinen savuton urheilutapahtuma?
Ei. Vuoden 2014 Olympialaiset olivat myös savuttomat. FIFA:n World Cup oli savuton ensimmäistä kertaa vuonna 2002, kun World Cup kisattiin Japanissa ja Koreassa. Tämän jälkeen kaikki FIFA:n Wold Cupit ovat olleet savuttomia tapahtumia.

FIFA.com kohokohdat kohti savuttomia urheilutapahtumia

1986: FIFA ilmoittaa ettei enää hyväksy mainontaa tupakka teollisuuden sponsoreilta
1999: FIFA:n naisten World Cupissa USA:ssa , FIFA kannattaa tupakanvastaista kampanjaa, jonka laittoi aluille supports the U.S. Department of Health and Human Services (HHS).
2002: FIFA kannattaa savuttomuus kampanjaa, jonka lanseerasi WHO and the HHS.
2002: Korean/Japanin turnauksesta tulee ensimmäinen savuton FIFA World Cup, jossa ei ole minkäänlaista yhteyttä tupakkaan. Jokainen FIFA World Cup tämän jälkeen on seurannut perinnettä.

2010: FIFA, the LOC ja muut osakkeenomistajat kehittivät ja ottivat käyttöön ‘Stadium Code of Conduct’, jossa kielletään mm. tupakointi katsomossa ja kentän laidalla.
2011: FIFA oli osallisena Euroopan Healthy Stadia verkoston toimintaperiaatteiden luomiseen UEFA:lle ottaen kantaa suuntaviivoihin ja täytäntöönpanoon koskien savutonta UEFA EURO 2012.
2013/2014: The FIFA Confederations ja FIFA World Cup Brasiliassa ovat savuttomia tapahtumia.

Röökittä jalkapallostakin nauttii enemmän!

-LISÄÄ SAVUTTOMIA NUORIA-

Lähde; fifa.com, youandcigarettes.blogspot.com