sottiisimoves-artworkTampere saa täristä onnesta tanssin tutinoissaan 11.-15.6.2014! Mukana myös Raahen tytöt, käy tutustumassa ohjelmaan nettisivuilla osoitteessa: Sottiisimoves 11.-15.6.2014 ohjelma Moves katselmukset Miten laitetaan kaupunki sekaisin tanssista? No, hommataan sinne 3 000 tanssijaa pistämään katukivetys uuteen uskoon! Näin olemme Nuori Kulttuuri – säätiössä ja Pispalan Sottiisissa päättäneet tehdä. Ja oletamme, että sinä kuulut joukkoomme, ei harmaaseen, vaan erittäin kirjavaan!

 

MOVES

Moves on valtakunnallinen tanssin tapahtuma, joka kokoaa nuoret kolmen vuoden välein Nuoren Kulttuuri -säätiön tanssin katselmukseen. Movesissa voi osallistua erilaisiin pajoihin, esiintyä tilaisuuksissa, viettää aikaa katsellen muiden esityksiä ja hengata samanhenkisten nuorten kanssa virallisen tai epävirallisen ohjelman yhteydessä. Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta sekä etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta. Moves-tapahtuman kanssa vuorottelevat vuosittain muut Nuori Kulttuuri -tapahtumat, jotka ovat Teatris (teatteri) ja Sounds (musiikki).

PISPALAN SOTTIISI

Pispalan Sottiisi on Pohjois-Euroopan merkittävin kansainvälinen kansantanssifestivaali, jonka järjestäjänä toimii Suomen Nuorisoseurat. Tapahtuma järjestetään aina parillisina vuosina kesäkuun alussa Tampereella. Festivaalin ohjelmaan kuuluu konsertteja sisä- ja ulkotiloissa, kilpailuja, tanssijoiden yhteisesiintymisiä, koulutusta, seminaareja, yötansseja ja klubi-iltoja. Pispalan Sottiisia on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, ja se on kansainvälisen C.I.O.F.F.-perinnefestivaalien organisaation ja Finland Festivalsin jäsen. Pispalan Sottiisin tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat myös uuden kansantanssin tapahtuma Tanssimania ja Folklandia-risteily. Pispalan Sottiisin järjestäjinä toimivat yhteistyössä Suomen Nuorisoseurat ry ja Tampereen kaupunki.

 Sottiisi + Moves = pööfekt!

(Lähde; sottiisimoves.fi)