Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään joka vuosi 20. marraskuuta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen (20.11.1989) kunniaksi kaikkialla maailmassa. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin lapsen oikeuksien sopimusta ja herättää keskustelua lasten hyvinvointiin liittyvistä asioista meillä ja maailmalla.

Vuoden 2013 lapsen oikeuksien päivän teemana koko Suomessa on vammaisten lasten oikeudet. 
Suomen UNICEF on käynnistänyt  Mukana-kampanjan, jonka tavoitteena on kannustaa harrastus- ja vapaa-ajantoimintaa järjestäviä tahoja tekemään toiminnastaan esteetöntä. Suomessa on paljon toimijoita, jotka olisivat varmasti valmiita edistämään esteettömyyttä. Monilla ei kuitenkaan ole tähän liittyvää osaamista. Siksi kampanja ohjaa heitä olemassa olevan tietotaidon lähteille ja kannustaa heitä tekemään toiminnastaan esteetöntä. Kampanjan kautta myös yksityishenkilöt voivat välittää terveisiä niille ihmisille, joilla on valta muuttaa asioita.

Näkövammaisten palvelu- ja toimintakeskus Iiriksessä tänään 20.11. järjestettävä Lapsen oikeuksien juhlaa voi seurata livenä Kuurojen Liiton netti-tv:stä klo 17.30 – 19.30.  http://www.kl-deaf.fi/nettitv

Lue lisää:
http://www.lapsiasia.fi/lapsen-oikeuksien-paiva
http://www.unicef.fi/lapsen_oikeuksien_paiva
http://www.lskl.fi/files/206/LOS_sopimus.pdf

Lähde: unicef.fi, http://blogi.lskl.fi