Kansainvälistä tanssin päivää vietetään joka vuosi ympäri maailmaa 29.4. Päivä on kunnianosoitus tanssille, joka yhdistää ihmisiä kulttuuritaustasta ja politiikasta huolimatta. Tanssin päivää on vietetty vuodesta 1981.

Vuosi 2020 on Nuori Kulttuurin tanssin vuosi. Vuosi, joka kutsuu nuoria tanssinharrastajia ympäri Suomen yhteen. Innostaen, kannustaen ja rohkaisten. Koronan vuoksi perinteisiä aluetapahtumia on peruttu. Raahen seudullakin aluetapahtumaan oli ilmoittautunut lähes 50 nuorta seudun tanssijaa.

Poikkeusoloista huolimatta tanssit jatkuu. Ei yhdessä tanssisaleilla ja treeneissä. Mutta yhdessä videoiden välityksellä, yhdessä viestiketjuissa muistellen menneitä tansseja ja suunnitellen tulevia. Syksyllä päästään taas yhdessä kokemaan tanssin iloa SottiisiMoves 2020 festivaaliin Tampereelle. Lokakuussa toivon mukaan mahdollisimman moni nuori eri alueelta pääsee mukaan tapahtumaan.

“Kun tanssimme kehoillamme, liikehdimme tilassa ja kosketamme toisiamme, syntyy liikettä luovien sydänten voimaa. Se koskettaa sieluja ja tuottaa parantavaa energiaa, jolle on huutava tarve kaikkialla. Tanssin tarkoitus on siinä, se on kuin myyttinen satapäinen hydra, aina uudelleen ponnistava, katkeamaton tanssi jota kukaan ei voi voittaa. Nyt pitää siis tanssia lisää ja lisää.” Gregory Vuyani 2020 Kansainvälisen tanssin päivän julistus.

Hyvää tanssin päivää kaikille! Tanssia voi harjoitella ja opetella. Siinä voi haastaa itsensä ja puskea omaa ilmaisuaan eteenpäin. Tanssia voi kuitenkin myös ihan jokainen. Omalla tavallaan, omalla kehollaan, itse ilmaisten. Siksi hyvää tanssin päivää, ihan jokaiselle, ihan kaikille.

-Nuoriso-ohjaaja Anna-Maija