Kevät tekee tuloaan, vaikka olemme olleet hieman poikkeuksellisissa olosuhteissa jo useamman viikon ajan. Onneksi aika vaan menee eteenpäin, sitä ei pysäytä mikään.

Ajattele positiivisesti, sää muuttuu koko ajan keväisemmäksi, valon voima lisääntyy ja energiatasot nousevat lisää. Koska nyt on kevät, linnut tekevät muuttoaan takaisin tänne pohjolaan, seuraile uudella mielenkiinnolla niiden puuhia. Talvilintujen touhuja voit seurata myös osoitteessa: https://luontolive.wwf.fi/talvilintu/.

Tämä on se hetki, niin hyvässä kuin huonossa, että meillä on aikaa ihan tuhlattavaksi asti. Kunhan koulutyöt on tehty ensin.

 

Muutamia vinkkejä vapaa-ajan kuluttamiseen kotioloissa

  1. Puhdista linnunpöntöt, jos niitä on pihallasi. Näin uuden asukkaat pääsevät puhtaaseen kotiin.
  2. Haravoikaa pihaa kotiporukalla, ottakaa pihalle mukaan eväät ja lämmintä juotavaa. Ulkoilun lomassa eväät maistuvat ihan erinomaiselle.
  3. Käykää ulkoilemassa, muistetaan kuitenkin se turvaväli muihin kansalaisiin.
  4. Pese ikkunat, mutta huomio se, että päivän on syytä olla puolipilvinen, muuten ikkunaan jää ikäviä raitoja https://www.martat.fi/marttakoulu/kodinhoito/siivous/ikkunat-puhtaaksi/.
  5. Siivoa huoneesi lattiasta kattoon, anna hämähäkinseiteille kyytiä ja auringolle tilaa asettua huoneeseesi.
  6. Tyhjennä vaatekaapit lattialle, valitse niistä pois ne vaatteet, joita et ole käyttänyt puoleen vuoteen.
  7. Leivo jotain makeaa tai suolaista ihan mistä itse tykkäät.
  8. Yllätä kotiväki ruualla. Parempi ruoka parempi mieli.
  9. Leiki pikkusisarusten kanssa, anna huoltajille hetken hengähdystauko.
  10. Tämä on ehkä paras idea ikinä! Leiki opettajaa nuoremmille sisarruksillesi, sinä osaat jo nämä jutut paremmin kuin pienet. Tai auta luokkakaveria sellaisessa tehtävässä, jonka osaat itse paremmin. Sähköiset viestintä kanavat ja puhelut toimivat tässäkin hyvin.

Lähetä ystäville, kavereille, tutuille, mummille, papalle tai perheenjäsenille virtuaalinen halaus ja kysy mitä kuuluu. Voin luvata, että tämä toimii!