Raahen moottoripajan toiminta on käynnistellyt itseään pitkän koronakevään jälkeen tämän syksyn aikana. Syksyllä pajalle pääsi jälleen puuhailemaan kaksi kertaa viikossa tiistaisin klo 18-21 ja torstaisin klo 17-20.

Moottoripajalla töitä tehdään hyvän asian äärellä, suurella sydämellä, osallistaen ja sitouttaen nuoria mieluisan toiminnan piiriin. Näin ollen nuoret kokevat tulleensa kuulluksi ja nähdyksi. Nuorisotyö taipuu siis moneen.

Kun syksy eteni, eteen tuli työntekijäpula ja oli riskinä, että vaivalla käynnistetty torstai ilta jäisi pois nuorisotoimen lukujärjestyksestä.

Toiminnan jatkuvuutta mietittäessä mieleen tuli Raahessa toimiva WMK Rapapat ry. Heillä olisi tarjota tarvittavaa osaamista ja aikuisen kykyä kohdata nuoria moottoripajan toiminnan piirissä. Hätähuutomme kuultiin ja apuun riensi runsas joukko mukavia ja lupsakoita vapaaehtoisia miehiä.

On ollut älyttömän hienoa nähdä, että eri sukupolvet voivat kohdata toisensa näin hienosti yhteisen harrastustoiminnan kautta. Sukupolvien välit kapenevat ja jopa häviävät, kun vain löytyy se yhteinen kiinnostuksen ja puheenaiheen kohde. Näin ollen voimme oppia tosiltamme paljon ja vielä enemmänkin!

WMK Rapapapat ry lahjoitti myös moottoripajan toimintaan 500€, jonka avulla pajalaiset pääsevät aloittelemaan moottoripajalla rallitoimintaa ja viettämään lupsakoita hetkiä yhdessä konepellin alla.

Yhteistyössä on voimaa, kiitos siitä Rapapapat ja Raahen seurakunta!