Torsti on ihan tavallinen maskotti, monessa liemessä keitetty alan ammattilainen. Hän ei hätkähdä enää pienistä ja odottelee jo kovasti seuraavaa keikkaa. Hiihtoloma on kuitenkin alkanut ja Torsti miettiikin, mitä voisi lomalla tehdä. Ensimmäisenä hän tsekkaa nuorisotoimen tapahtumat. Superpark! Se olisikin Torstille mieluinen paikka, mutta harmikseen Torsti toteaa, ettei ole muistanut käydä katsomassa nuorisotoimen instagramia tai facebook -sivuja. Ilmoittautumisaika on siis mennyt umpeen. Harmi!

Ulkona paistaa kuitenkin kevätaurinko ja Torsti odotteleekin kaveria, joka voisi lähteä hänen kanssaan meren jäälle tallustelemaan. Siellä on kuulemme hienot maisemat, röyssyjä ja hiihtoladut avoinna. Kaveri on kuitenkin muistuttanut, että jäällä pitää aina olla varovainen. Toinen vaihtoehto on tietysti mennä hiihtomajalle laskemaan pulkkamäkeä ja paistamaan vaikka banaanit nuotiolla.

Liikuntatoimi oli laittanut nettiin, että jäähallilla olisi myös yleisöluisteluvuorot hiihtolomalla. Torsti onkin aina halunnut olla yhtä hyvä jääkiekkoilija kuin Teemu Selänne ja yhtä nopea kuin Mika Poutala, tai edes puoliksi yhtä hyvä. Neljänneskin riittäisi. Harmillisesti luistimet ovat tähän asti olleet liian pieniä Torstin jalkaan.

Eksoottiisena otuksena Torsti tykkää kuitenki ottaa myös lunkisti ja pelailla ystävien kanssa. Nuokkarit ovatkin juuri sopivasti avoinna myös loman aikana. Iltasella on mukava pelailla kortti- ja lautapelejä porukalla ja juoda kuppi kuumaa siinä samalla. Pulmapelit vaan eivät ehkä ole Torstin vahvuus?

Se ei kuitenkaan haittaa, koska Torsti on erinomaisen hyvä leuanvedossa. Välillä on aivojumpan lisäksi hyvä myös harjoittaa muita lihaksia. Kotitreeniin Torsti saattaa kuitenkin vielä tarvita vähän apua….

Rankan treenin jälkeen pitää tietenkin syödä. Harmillisesti uuni ei lämpene ihan niin nopeasti kuin Torsti haluaisi, eikä bataattipata valmistu ihan käden käänteessä. Sillä välin on aikaa lueskella vaikka päivän uutiset. Lukeminen on muutenkin Torstin mielestä erittäin mukavaa puuhaa. Tekstiä lukiessa voi maalailla mielikuvituksen avulla kuvia paikoista ja gorilloista, joista kirja kertoo.

Lomalla on kiva myös leipoa. Torstilla vain on peukalo keskellä kämmentä, joten hän turvautuu elämää toisinaan helpottaviin tuotteisiin. Lettuja vai vohveleita? Molemmat ovat kyllä vietävän hyviä mansikkahillon ja kermavaahdon kera!

Huh! Lomaa on vielä jäljellä. Mitähän kaikkea sitä ehtisi vielä tekemään, Torsti miettii. Musisointi voisi olla mukavaa, nakkisormet vain eivät ehkä taivu kitaran kieliä näppäilemään. Rummut voisi olla se Torstin juttu. Sitä hän voisikin kokeilla, mutta ensin elokuva hyvässä seurassa ja kohti uusia talvisia seikkailuja ennen töihin maskotiksi paluuta.

Torsti toivottaa kaikille oikein rentouttavaa loppulomaa!