Sulatto – nuorilta nuorille

Sulatto – nuorten rantabiletapahtuma on nuorten osallisuushankkeena toteutettava nuorille suunnattu musiikkitapahtuma. Sulatto on järjestetty vuodesta 2003 lähtien joka vuosi Pikkulahden uimarannan rantaviheriöllä Raahessa. Tapahtuma on pääsymaksuton ja päihteetön.

Sulattoa eivät järjestä aikuiset vaan nuoret. Raahen nuorisovaltuuston nimeämä työryhmä, noin 20-jäseninen Sulatto-staabi vastaa tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta. Staabia vetää tammikuussa nimettävä päätoimitsija ja sen alaisuudessa toimii lukuisia tiimejä, jotka vastaavat käytännön järjestelyistä tapahtumaa ennen, sen aikana ja sen jälkeen.

Sulaton ympärillä tulee toimimaan yhteensä noin 75-150 nuorta, jotka jakaantuvat yhteensä noin 10 tiimiin ja työryhmään. Mikäli olet kiinnostunut toimimaan Sulaton parissa, voit lähestyä nuorisovaltuuston kautta liittymällä staabiin ja olemalla mukana järjestelyissä alkuvuodesta lähtien. Tällöin pääset vaikuttamaan esimerkiksi tapahtuman esiintyjiin, jotka valitaan tammi-helmikuussa. Staabin jäsenen ei tarvitse olla nuorisovaltuutettu.

Toisena vaihtoehtona on yhteyden ottaminen lähempänä tapahtumaa ja tekemällä töitä jonkin tiimin jäsenenä tapahtumaviikolla. Tapahtuman järjestelyissä tarvitaan apua mm. talkooväen muonituksessa, alueen siisteydestä huolehtimisesta tapahtuman aikana ja sen jälkeen, iltatapahtumaa edeltävässä Huvilahti-lastenpäivässä eri toimintapisteillä sekä alueen kasauksessa tapahtumaviikolla.

Kuvagalleriaa pääset katselemaan täältä.
Sulaton omat nettisivut löytyvät osoitteesta www.sulatto.net