Kesän voi viettää erittäin monella tavalla. Tässä muutamia vinkkejä kesänviettoasi varten!

Juhliminen irrottaa arjesta ja voi antaa hyviä muistoja. Nuorten juhlinta päihtyneenä saattaa kuitenkin johtaa ikäviin seurauksiin. Alkoholinkäyttö altistaa tapaturma- ja myrkytystiloille sekä aiheuttaa terveyshaittoja. Seksisekoilut, huumekokeilut, liikennerikkomukset ja itsemurhat tapahtuvat usein humalassa. Selvin päin kesään -kampanja haastaa nuoret päihteettömään juhlimiseen!

Seurallinen kesä
Kesällä on aikaa panostaa ihmissuhteisiin. Järjestä kesäkutsut, suunnittele kesäretki tai laita pystyyn kesäinen piknik! Valitsemalla juomaksi alkoholittoman tarjoilun annat myös ystävillesi mahdollisuuden energiseen kesään.

Kesä kunnossa
Kesämuistoja ei kannata kerätä vyötärölle. Viisi siideriä tai isoa oluttuoppia vastaavat kalorimäärältään isokokoista pitsaa. Kevennät kesääsi, kun luovut alkoholijuomista tai vähennät niiden käyttöä.
Saat enemmän irti kesäisestä liikunnasta selvällä linjalla. Alkoholi hidastaa kehon toipumista fyysisistä rasituksista ja lihaksiston kehittymistä. Krapulassa liikunnan harrastaminen voi olla hengenvaarallista.Romanttinen kesä
Miten juominen vaikuttaa parisuhteeseesi? Onko alkoholilla osuutta asiaan riidoissa? Jättämällä oluen ja siiderin vähemmälle tai kokonaan väliin saat aikaa ja energiaa parisuhteellesi. Skippaamalla muutaman terassikäynnin säästät rahaa ja voit käyttää säästyneet varat johonkin mukavaan kesäyllätykseen kumppanillesi. Jos olet sinkku, etsitkö uutta ihmistä elämääsi? Selvin päin flirttaustaitosi säilyy läpi koko kesäillan.

Turvallinen kesä

Alkoholinkäyttö ja muut päihteet lisäävät tapaturmien riskiä maalla ja vesillä. Suojaamaton seksi liittyy usein humalatilaan. Selvällä valinnalla turvaat turvallisen ja iloisen kesän itsellesi ja läheisillesi.

Hauska kesä

Suvi on täynnä erilaisia tapahtumia, kuten festareita, teattereita ja juhlia. Oma paikkakunta puistoineen, toreineen ja uimarantoineen tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja rentoutumiseen ja virkistymiseen ilman päihteitä. Kesällä juhlitaan juhannuksen lisäksi usein häitä, rippijuhlia ja valmistujaisia ja sukujuhlia. Alkoholittomat drinkkivinkit juhliin löydät osoitteesta raitis.fi/raitisfi/aihe/drinkkivinkit.

Onnellinen kesä

Kesä ilman päihteitä on hyvä vaihtoehto sinulle, läheisillesi ja perheellesi. Grillaushetket, mökkeily, kesäretket ja aika ystävien ja perheen kanssa antavat mukavia muistoja ja tasaisen rusketuksen. Kesä selvin päin ei kaduta!